Om at træne alene

Jeg er endnu ikke nede i en vægt, hvor det at træne på et hold i fitnesscentret er lige mig. Det kan være det kommer på et tidspunkt, men det må tiden vise.

Faktisk er jeg slet ikke tilmeldt et fitnesscenter lige nu. Jeg træner hos min personlige træner ca. hver 3. uge, men ellers er jeg ikke medlem af noget fitnesscenter.

Hvad sagde du, Bjarne? Jeg sagde, at jeg ikke er medlem af noget fitnesscenter. Wauw kan man lade være med det, når man gerne vil tabe sig. Ja det kan man godt, men så synes jeg man skal gøre noget andet i stedet for. En af de vigtige ting, når du går fra et inaktivt liv til et aktivt er at styrke din muskulatur. Det gælder sådan set uanset om du i dag er normalvægtig eller overvægtig.

Personligt kan jeg ikke længere undvære at træne. Ikke nødvendigvis hver dag, men nu træner jeg styrke eller cardio i gennemsnit hver anden dag. Sådan var det selvfølgelig ikke i starten, hvor det mere handlede om at skabe bevægelse ved at gå ture. Det gør jeg stadig og jeg går hurtigere og hurtigere.

Der er flere årsager til mine hurtigere gåture, som nu er oppe over 6 km/t på typisk 5-8 km ad gangen. For det første fordi jeg har tabt mig 41 kg, hvilket alt andet lige gør det nemmere at flytte min krop. Derfor er det nemmere at gå hurtigere i dag. Men for det andet – og det er det vigtige i forhold til det her indlæg – så har jeg styrket mine generelle muskulatur og det er faktisk også afgørende for at jeg kan gå hurtigere og længere i dag end for 3-4-5-6 måneder siden.

Du får altså en generelt stærkere krop hvis du sørger for at træne hjerte og styrke. Det kan man altså sagtens gøre derhjemme. Det kan godt være du skal bruge et par redskaber, men det kan sagtens lade sig gøre. Det er godt at vide, hvis du f.eks. synes det er svært at tage i fitnesscentret til alle de slanke, som du tror, er de eneste der kommer der.

Men altså du kan træne derhjemme, men det er en god idé at få lidt hjælp. Her er det så rigtig godt, at der findes YouTube. På YouTube kan du finde mange videoer med træning for begyndere.

Jeg vil dog tillade mig at gøre opmærksom på særligt en kanal på YouTube, nemlig HASFit. Du skal kunne engelsk, men til gengæld har de et væld af videoer til alle niveauer og altså også begyndere. Der er øvelser med og uden redskaber, der er udstrækning og afspænding og de gør det hele gratis. De har faktisk lige lanceret deres øvelser på apps til Android og IOS, hvis det er nemmere for dig.

Brug din tablet, mobil eller tv og hop i gang med træningen. Det er bedre at gøre et eller andet end at vente på at alt står som det skal i stjerne, sol og måne. Du kan nemlig godt selv. Og brug så naturen for er vejret godt kan du jo træne udenfor.

Er der nogen der har erfaring med at træne hjemme og alene?

De bedste hilsner

Bjarne

P.s. Jeg skal nok fortælle om træning med TRX, Agility stige, kettlebells, dumbbells mm. i andre indlæg her på bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.