Vil du virkelig gerne hjælpe en overvægtig eller vil du bare kloge dig – del 2

Som jeg skrev i det foregående blogindlæg, så bliver jeg spurgt om mange sjove ting, efter jeg har smidt en del kilo. Et af de spørgsmål der går igen er hvordan man som ven eller familie til en overvægtig kan hjælpe på den gode måde.

Her anden gang skal vi tale lidt om, hvordan du hjælper din veninde eller ven, der gerne vil tabe sig, når du inviterer til fest, middag eller i byen. Altså værtsrollen.

Der er to ting, jeg ”hader” ved at blive inviteret til fest, reception el.

Stole/møbler

Ja vi skal tale om stole og møbler. For det første er det frygten for, at der ikke er nogle stole, der er rare at sidde i som overvægtig. Jeg har ofte tænkt, at jeg tror, jeg bliver hjemme, for jeg har ikke lyst til at ødelægge en super smart fancy stol, der bare ikke kan tåle min vægt.

Det samme gælder haveparties – oh ve oh skræk – tænk hvis de har smalle plastikstole, hvor jeg ikke kan få min store bagdel ned i stolen. Hvis det så endelig lykkes, så braser den nok sammen under mig. Puha så hellere blive hjemme.

Men nu er du så heldig, at du fremover kan henvise til det her blogindlæg, når du meget velmenende og sødt spørger din overvægtige kollega om hun ikke har lyst til at komme forbi til en kop kaffe før festen. Du behøver jo ikke ligefrem sige at det er for at teste møbler, men på den anden siden kan du måske godt sige, at du har læst denne blog og derfor tænkte, at du gerne ville tage frygten for stole væk. Det er jo ikke sådan at os overvægtige ikke godt ved vi er overvægtige. Det kommer lige som ikke som en overraskelse for os. Så du bliver nødt til at tage fat i det, hvis du tænker at størrelsen er til det.

Maden

Jeg forstår godt, hvor vigtigt det er for dig som vært, at alt klapper og er perfekt, men det andet jeg ikke er så vild med ved at blive inviteret til fest, er at der ikke altid er tænkt i alternativ festmad. Det er jo ikke fordi jeg synes menuen skal være tilrettelagt for mig – eller jo, det ville da egentlig passe mig godt. Og kunne der så ikke være en vægt, for jeg tæller kalorier lige nu 😊

Nej det handler mere om, at når du ved din veninde, kollega, familiemedlem er i gang med en livsomlægning, at du så måske ville tage lidt hensyn til det. Ved du at en af gæsterne var vegetar, ville du så fuldstændig ignorere det og synes, at det må hun da selvom for her spiser vi kød?

Hvis du svarer ja til at det er du ligeglad med, så behøver du ikke læse mere på denne blog, for så er du nok også ret ligeglad med den overvægtige.

Men ellers – når du nu ved at vedkommende er i gang med at tabe sig, hvorfor så ikke spørge venligt og direkte om der er nogle særlige ønsker for at det skal være en god oplevelse med maden. Overvægtige i vægttab er ikke utaknemmelige skarn, der stiller ublu krav om særligt indfløjet hørfrø fra en eller anden helt bestemt vestaustralsk farm eller at du skal lave 3 stjernede Michelin-menuer. Vi vil bare gerne holde vores kur og ikke smide for mange dages hårdt arbejde væk på bacon eller hvad nu ellers.

Sørg for lidt varieret grønt til middagen, sørg for frugt eller sunde desserter, sørg for vand på bordet, sørg for alternativer til vin og spiritus. Men spørg da bare, vi bider ikke, men spørg os før festen og ikke når alle sidder ved bordet og skal gøres opmærksom på, at nok er jeg på kur men jeg er også fed.

Næste del af denne lille serie kommer til at handle om don’ts – der skal nemlig også være et indlæg til dem der bare vil kloge sig.

Ps: Nå ja – mørk chokolade skulle være sundt på en kur, så sørg gerne for det, hvis det er mig du inviterer, men altså kun i mindre mængder 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.