Reborn 50 – År 1

I mit seneste blogindlæg – se her – beskrev jeg hvordan jeg var nået ud til kanten og pludselig helt ude på overdrevet blev samlet op af gode mennesker.

Fra jeg den 5. oktober 2017 fortalte jeg min udlejer at jeg ikke kunne betale husleje til den 12. oktober 2017 hvor jeg vejede mig på min højeste vægt nogensinde 170.9 kg var en uge fyldt med tanker og overvejelser. Med fantastisk hjælp brugte jeg en uge på at tænke, tude og tænke noget mere og begynde min rejse.

Siden da har mit liv været en lang turn around. Gang på gang må jeg undres over, hvad denne livsrejse giver af indtryk, oplevelser, muligheder, bekendtskaber og venskaber. Dette blogindlæg skal derfor handle om noget af alt det, der er sket det første år siden. For et år siden ville det have været utænkeligt, men nu sker det alligevel. Det er en fantastisk omvæltning mit liv har taget takket være gode mennesker.

Jeg var ruineret, havde ingen indtægt og intet håb. Det var et rigtig skidt udgangspunkt for at vende livet på hovedet og samtidig tabe en masse kilo. Jeg havde aldrig taget imod hjælp før for jeg var vant til at klare alting selv. Det kunne jeg ikke længere – og havde ikke kunnet længe – og det var den bedste erkendelse for mig lige der. Det betød at jeg kunne tage imod den hjælp der blev rakt til mig. Jeg fik henstand med min husleje, der blev bestilt en kasse fra Årstiderne til mig og jeg blev bedt om at finde mig en personlig træner betalt af andre end mig selv.

Disse 3 vitale ting var med til at skubbe tingene i gang. Jeg skulle pludselig ikke længere sørge for indtjening til husleje og mad og det lettede mig helt vildt meget. At jeg så oveni kunne lede efter en personlig træner var langt mere end bare krymmel på kagen. Min personlige træner skulle vise sig at blive en af de vigtige personer i min livsomlægning.

Den første måned arbejdede jeg på egen hånd. Prøvede at få gået ture, skrev dagbog og forsøgte at ændre dårlige vaner til gode vaner. 28. november trænede jeg første gang hos Per Nielsen, der blev min personlige træner. Per er udover at være personlig træner også formand for Landsforeningen for overvægtige. Derfor har han god forstand på de mekanismer der går i gang i kroppen i forbindelse med et vægttab. Per kunne sætte mig i gang med den rette træning og give mig gode råd om kost og ernæring.

Ud over dette var det faktisk først efter ca. 5 måneder, at der for alvor begyndte at ske andre ting end blot vægttab.

Da Danskernes Sundhed – den nationale sundhedsprofil 2017 blev udgivet i marts måned spurgte Per mig om jeg ville stille op til interview med medierne i den forbindelse. Det sagde jeg ja til og det blev til interview med Jyllands-Posten som du kan læse her, interview på Radio 24/7 som du se her, Interview til TV2-News og et interview til Radioavisen. Derudover henvendte DR sig for at spørge til et større interview til et nyt fokusområde på dr.dk. Det blev til denne lange sag

Alt dette sparkede gang i selvtilliden hos mig og jeg turde stå ved hvem jeg var, selvom jeg stadig var tyk.

Derfor åbnede jeg denne blog, en Facebook-side og en Instagram-profil. På bloggen bliver det til de længere historier mens Instagram og Facebook er blevet en slags dagbog for mig. Det er at dele tanker og billeder giver mig så meget, særligt når der kommenteres. Det er et godt fællesskab men jeg havde aldrig troet, at jeg som 50-årig skulle være på Instagram dagligt.

Siden foreslog Per mig til NOVO Nordisk, der har et panel af patienter, der bliver brugt til at forbedre, optimere og kvalificere arbejdet med patientens vinkel. Arbejdet er samlet i det NOVO kalder Disease Experience Expert Panel – forkortet DEEP. Det har betydet, at jeg siden da har præsenteret min historie en del gange for forskellige medarbejdergrupper i NOVO. Det er blevet en vigtig del af min egen helingsproces for det at fortælle min historie igen og igen minder mig konstant om, at jeg har været heldig og at jeg skal passe på ikke at falde tilbage i gamle mønstre.

DEEP-arbejdet betød også at jeg blev inviteret til møde i Denver i sommers og efterfølgende fik lov at deltage i konferencen Your Weight Matters afholdt af Obesity Action Coalition. Det var en kæmpe oplevelse, hvor jeg blev beriget med masser af ny viden og ikke mindst lærte nogle fantastiske mennesker at kende.

1. juli begyndte jeg som sekretariatschef på deltid i Adipositasforeningen (landsforeningen for overvægtige). Jobbet handler om sammen med bestyrelsen at bygge foreningen større til gavn for patienter der lider af fedme. Det er et vildt interessant arbejde som kun kom i stand fordi Per og jeg har haft en super god kemi. 

I øvrigt har DEEP også kastet flere opgaver af sig. Jeg har været fotomodel en hel dag for NOVO og i morgen launcher NOVO en ny hjemmeside om overvægt med mit billede på forsiden og på en underside. Her i oktober har jeg også være talkshow-vært i DEEP-regi for optagelser der skal bruges til en konference sidst på måneden. Jeg har faktisk også været i Madrid og tale til en gruppe læger, der skal i gang med medicintest hos deres patienter.

Da det første halve år var gået af min livsomlægning havde jeg tabt 40 kg. I de næste 3 måneder stod vægten mere eller mindre stille. Steg et kilo over og faldt et kilo under, men forholdsvis stabilt. Jeg kunne ikke få brudt de sidste dårlige vaner og skubbe mig helt igennem. Heldigvis var jeg så heldig, at en god ven trådte til som min wingman. Det vil sige, at jeg får kærlige klap på skulderen når det går godt, men også bliver holdt til ilden i de perioder, hvor det måske er svært at komme ud ad døren. Det har været afgørende for mig, at der pludselig var en anden person, der faktisk interesserede sig for at arbejde med at fjerne mine dårlige vaner. Som faktisk interesserede sig for, at det gik godt for mig. Som jeg kunne tage fat i og sige til hvis noget trykkede. Det har været så afgørende. Min wingman blev så suppleret med en mentalcoach, hvor vi arbejder med alle de bagvedliggende emner. Jeg blev ikke bare fed fordi jeg spiste mere end jeg forbrændte. Jeg blev fed fordi jeg brugte mad som trøst, når livet gjorde ondt. Det nu at have en person, der lukker op til gemmerne, løfter mig op og fremad er uvurderligt. Det kan ikke på nogen måde overvurderes hvor stor betydning min wingman og min mentalcoach har for, at vægttabet er tilbage på skinner.

Som det ses, så er der sket helt vildt mange ting og jeg kunne nævne flere om motion, rekorder, venner og meget mere, men pladsen tillader det ikke.

Jeg bliver sommetider spurgt om ikke jeg har svært ved at følge med. Men lige netop den del er ikke svært. Det er en skøn udvikling der er berigende på alle planer. Nu er det min opgave at gribe og holde fast i tingene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.