Miyas Speltboller
26. november 2018

Jeg elsker de her speltboller. Jeg har været så heldig at få opskriften fra en god ven, der synes det er helt fint jeg laver dette blogindlæg med opskriften.
Til 18 boller skal du bruge:
6 dl lunken vand
50 g gær
Røres sammen og derefter tilsættes
2 spsk. Solsikkeolie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 kg speltmel (Lidl har fuldkornsspeltmel af mærket Belbake – det er rigtig godt)

Vil du kræse lidt kan du tilsætte et mælkeprodukt. F.eks.
2-4 spsk creme fraiche
Røres sammen med håndmixer med dejkroge eller i røremaskine til dejen er pæn glat men fugtig
Stil den til hævning i ca. 30-40 minutter
Nu kan du vælge to veje:

Du kan sætte 18 boller op på bagepapir på plader og bage dem ved 200 grader i 13-15 minutter.
Du kan også sætte 12-14-16-18 boller op på plade med meget god plads omkring hver bolle. Lade dem efterhæve på pladen. Det gør at de falder ud og bliver meget fladere og på den måde ender med at blive velegnede som madboller/burgerboller. Lad dem hæve/flade ud til det passer din smag. Bages stadig ved 200 grader men tjek efter 11-12 minutter.
Der er ca. 230 kalorier pr. 100 gram med følgende ca. fordeling 7 g protein, 3 g fedt og 44 g kulhydrater heraf 1 g sukkerarter
Her har jeg fyldt en madbolle med hjemmelavet hummus, røget mørbrad, spidskål, tomater og peberfrugter
