Året 2018

2018 har på alle måder været et vildt år for mig. Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker og fået så mange vilde oplevelser. Faktisk tror jeg godt jeg tør sige, at der i 2018 skete mere for mig end i noget årti tidligere i mit liv.

Denne lille selvsmagende blog handler om nogle af mine mange oplevelser og indtryk.

Når jeg ser tilbage på 2018 er det dog særligt den betydning nye mennesker i mit liv har haft i mit liv der står tydeligst. Det at gå fra at have 2 jeg kunne ringe til, hvis jeg turde spørge om hjælp til pludselig at have 20-30-40 ja måske endda 50 mennesker jeg tør ringe til hvis jeg har brug for hjælp, støtte, opbakning, sparring, opmuntring mv. er en vidunderlig følelse. Måske skriver jeg en dag en blog om nogle af de vigtigste mennesker omkring mig, men denne blog skal altså handle om mine oplevelser i 2018.

Året bød på optrædener i aviser, radio, tv og netartikler.

Det hele begyndte i foråret med undersøgelsen Danskernes Sundhed 2017, der blev offentliggjort i marts 2018. Jeg blev spurgt af landsformanden for Adipositasforeningen om jeg ville stå til rådighed for interview. Efter lidt tøven sagde jeg ja og det endte med både JP, TV2 News, DR Radioavisen, Radio 24/7 og en lang baggrundsartikel på dr.dk.

Det var både spændende og samtidig skræmmende pludselig at se sig selv portrætteret. Jeg husker særligt følelsen, da den lange baggrundsartikel på dr.dk kom på. Det var ikke svært at sige ja til interviewet, det var ikke svært at gennemføre interviewet, men jeg rystede som et espeløv, da jeg en søndag pludselig fik en masse beskeder, fordi artiklen var gået live.

Jeg kan så allerede nu afsløre at det ser ud til at 2019 fortsætter på mediesiden. I hvert fald er jeg i begyndelsen af januar inviteret i Go’ Morgen Danmark sammen med min personlige træner Per Nielsen

Min optræden i medierne førte bl.a. til at jeg blev spurgt om jeg ville være DEEP hos Novo Nordisk. DEEP er en forkortelse for Disease Experience Expert Panel og det er altså patienter der lider af sygdomme inden for Novo Nordisk’ område.

Som DEEP har jeg bl.a. holdt foredrag hvor jeg har fortalt min historie. Mit første foredrag blev holdt i foråret og så var forårets 3 vilde måneder overstået og jeg var sikker på, at det ikke kunne blive vildere. Men jeg tog helt fejl.

Sommeren bød nemlig på 2 store begivenheder. Først blev jeg pr. 1. juli ansat som sekretariatsleder i Adipositasforeningen, hvor ”leder” skal tages med et gram salt for jeg er den eneste ansatte. Det er helt vildt spændende at være med til at udvikle foreningen og prøve at skaffe nye medlemmer.

Dernæst fik jeg fornøjelsen af at blive inviteret til Denver af OAC (Obesity Action Coalition) som én gang årligt holder en konference kaldet Your Weight Matters. Der inviteres masser af forskere og eksperter til som fortæller om deres særlige områder. Det var fagligt helt i top og oveni lærte jeg en masse nye mennesker at kende, som jeg allerede nu glæder mig til at møde igen. Det var min første tur med fly i en lettere version af mig og jeg nød både turen og dagene i Denver.

Det var også i sommemånederne jeg fløj til Madrid for mit første foredrag i udlandet.

Nu kunne man godt forestille sig, at tingene lige som havde toppet for mig, men jeg må skuffe læseren. Det havde det ikke for efteråret bød på flere foredrag og flere vilde oplevelser.

Novo Nordisk spurgte om jeg ville lade dem tage en række billeder til brug hos dem, så efterårets første specielle oplevelse var en lang dag med fotograf og en pr-medarbejder, hvor der blev taget mange billeder. Efter at have været svært overvægtig helt oppe på 171 kg var det en udsøgt fornøjelse at få taget billeder af en professionel fotograf 50 kg lettere. Jeg nød dagen i fulde drag og er meget stolt og meget glad for resultatet. Det er billeder derfra der pryder mine blogs, visitkort mv.

Næste step i mit nye liv var at Novo bad mig hoste et talkshow, der skulle vises til en stor konference. Det fik en sjov optakt for på dagen for optagelserne lykkedes det mig at være så træt, at jeg først for sent opdagede at jeg ikke havde afstandsstykket på min barbermaskine. Så det endte med at jeg var nødt til at fjerne skægget for første gang i 8 år. Men det lykkedes nu alligevel fint at gennemføre talkshowet. Det var i øvrigt på engelsk og det er stadig ikke super for mig, men det fungerede vist fint. Jeg interviewede en række medarbejdere hos Novo om deres arbejde og interviewene kan ses her.

På den måde gik efteråret med sjove oplevelser.

Så blev det december og den første vintermåned ville selvfølgelig ikke stå tilbage for foråret, sommeren og efteråret, så i december blev lidt af min historie filmet til brug for ….. Det må jeg desværre ikke afsløre endnu men jeg kan afsløre at 2 minutters film kræver mange timers arbejde. Jeg endte med at bruge 25 timer på forberedelse og optagelser. Det var super sjovt at have besøg af professionelle filmfolk, der i 2 dage hundsede rundt med mig.

”Kunne du lige sige det sådan her i stedet”

”Kunne du lige lægge betoningen sådan her”

”Hvis du lige drejer hovedet”

Det var vildt sjovt at opleve og jeg er super super tilfreds med det foreløbige resultat. Glæder mig til at se den endelige version og til at dele den her.

For lige at runde af på foredragene så har jeg i løbet af året holdt 10 foredrag hvor jeg har fortalt min historie. Der har været foredrag på både dansk og engelsk og jeg har stået på scenen i Bagsværd, Søborg, Hillerød, Herlev, Egense ja sågar i Madrid og fortalt min historie.

Havde nogen spurgt mig i januar 2018 om jeg kunne forestille mig året gå sådan her ville jeg have sagt: No way det kommer ikke til at ske. Men det skete og jeg har nydt alle oplevelserne i fulde drag.

Hvad 2019 byder på må tiden vise, men jeg håber jeg også i 2019 får gode spændende oplevelser ligesom jeg håber vægten fortsætter med at falde. Jeg har ikke noget mål for vægttab i 2019 bare at den falder. Til gengæld håber jeg alle får et godt og lykkebringende 2019

Godt nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.