Danskere og overvægt

Forekomst

51 % af den voksne befolkning i Danmark er overvægtige og 16,8 % lider af fedme. Forekomsten stiger med alderen og er højest hos 50-60 årige. Forekomsten af overvægt i Danmark er steget markant inden for de seneste årtier. Siden 1987 er der sket en stigning i forekomsten på over 75 %, og stigningen har især fundet sted i de yngste aldersgrupper.

Forekomsten af svær overvægt blandt voksne mænd er steget fra 5,6 % til 17,1 % og for kvinder fra 5,4 % til 16,6 % med den største relative stigning blandt unge i alderen fra 16 til 29 år.På landsplan svarer dette til, at mere end 1,75 mio. voksne danskere er overvægtige og heraf lider omkring 900.000 af fedme.

Der er over 100.000 danskere, der lider af fedme klasse II og III (BMI >35), og den overvejende del af denne gruppe vil have problemer med helbredet, som er behandlingskrævende.

Hvorfor er overvægt og fedme uheldigt?

Overvægtige er i stor risiko for at få en lang række sygdomme.

De vigtigste er: hjerte- og karsygdom, højt blodtryk, type 2-diabetes, for mange fedtstoffer i blodet, podagra, depression, galdestenssygdom, brok, åreknuder, ryggener, slidgigt, søvnapnø og visse cancerformer.

Disse sygdomme medfører, at overvægtige har en oversygelighed og overdødelighed sammenlignet med normalvægtige. Denne risiko er størst blandt yngre mennesker. For personer med overvægt og alder over f.eks. 55 år er der kun beskeden overdødelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.