Gastric Sleeve – den første uge

Jeg var hjemme fra Aleris-Hamlet igen tirsdag eftermiddag. Jeg var træt og godt brugt. En køretur på et par timer under 24 timer efter gastric sleeve virkede på forhånd overskueligt men det var en hård omgang. Jeg var sådan set ok, men trætheden og ømheden i maven havde sat ind, da narkoserusen fortog sig.

Fortrydelsen

Tirsdag og nok allermest onsdag havde jeg godt nok nogle omgange, hvor jeg oppe i hovedet fortrød noget så bitterligt. Det hele virkede helt uoverskueligt. Jeg sov ikke næsten ikke om natten og når jeg troede jeg kunne tage mig en lur midt på dagen, ja så kunne jeg ikke sove.

Maven gjorde ondt i jag som om jeg fik mavekramper, jeg havde kvalme, men kastede ikke op og jeg syntes jeg trængte til at komme på toilet, men kunne ikke få noget ud. Det gjorde ondt at sluge de piller jeg skulle tage mod smerter, hvilket selvfølgelig heller ikke hjalp. Ondt fordi der ikke var plads til dem.

Oveni er jeg kendt for at mit hoved kører konstant og måske fik der lov at være for mange tanker om, om det nu også var en klog beslutning. Men lav på kalorieindtag var der bare ikke overskud til at ændre på tingene og jeg ville ikke kunne fortryde min beslutning.

Heldigvis talte jeg onsdag aften med en rolig og behagelig sygeplejerske fra Aleris-Hamlet, der fortalte at jeg godt måtte knuse de smertestillende piller inden jeg spiste dem. Det, og tiden, afsluttede mit selvbestaltede mareridt.

Jeg fik sovet lidt til torsdagen og selvom det ikke var mere end 3-4 timer, så kunne jeg mærke en markant forskel. Jeg havde mere overskud torsdag, fordi jeg ikke havde så ondt mere og pludselig så det hele lysere ud. Det er mærkeligt hvor lidt der somme tider skal til.

Kroppen

Torsdag blev dagen hvor jeg første gang hev plastrene af sårene og så hvordan jeg var klipset sammen. I alt har jeg lige nu 2 ar med to klips i hver, ét med tre klips, ét med fire klips og ét med fem klips. Det hele ganske fint.

Plastrene røg af fordi jeg trængte til et bad. Det mest overraskende indtil da var, at jeg stort set ikke havde svedt. Og tro mig 140+ så ved jeg alt om at svede.

Men der blev badet og sat nye plastre på. Siden er de røget af og sårene får lov at hele i den frie luft. Det ser ud til at gå godt.

Nå ja – så var en del af helingen også at få gået nogle ture og jeg er egentlig ok tilfreds med at have gået 7.500 skridt i snit dagligt fra torsdag til søndag..

Maden

Jeg skal passe på min nye mave, så jeg har kostplaner og kostråd til de første 3 uger og så til resten af livet. Min nye mave måtte i den første uge kun få flydende kost. Der skulle ”spises” én gang i timen. Aleris-Hamlet har egentlig en ganske fin generel kostplan, men de har også erfaret, at de fleste gerne vil have meget præcis besked om, hvordan man griber det an som nyopereret. Sådan havde jeg det også og derfor gav deres detaljerede plan for den første uge god mening. Som det ses i planen, så er der fokus på indtag af føde/drikke hver eneste time.

Andre sygehuse, der også foretager gastric sleeve operationer har andre retningslinjer, men jeg fulgte selvfølgelig dem fra Aleris-Hamlet.

I øvrigt er der i deres mappe til gastric sleeve opererede nogle ganske gode opskrifter på suppe, smoothies og power smoothies.

Da jeg nåede til søndag, hængte proteindrikke mig ud af halsen, men samtidig ved jeg også at de bliver en integreret del af min fremtidige hverdag, fordi proteiner er så afgørende en byggesten for kroppen. Så her er et billede af min samling indtil videre.

Men jeg kom gennem ugen på proteindrikke, supper og Cocio One og søndag er jeg meget bedre end onsdag, selvom jeg stadig er træt.

Vægten i den første uge

Tja det gik såmænd meget ok. Det blev til 6,4 kg frigivet. Så er der ligesom sat gang i det….

Et par fif fra ugen

Jeg er typen der godt kan lide at have et godt overblik. Derfor fik jeg gastric sleeve mappen tilsendt på mail. Det gav mig mulighed for at printe nogle af de vigtige sider og laminere disse, så jeg nemt kunne holde styr på mine ting.

Jeg har f.eks. en med opskrifter på smoothies og power smoothies, en med info om proteiner, en med nogle grundopskrifter og ikke mindst en med kostplanen for den første uge. Det er rart med den laminerede løsning, så de kan tørres af når de har været med i køkkenet

Her er et par eksempler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.