Gastric Sleeve – den anden uge

Gastric Sleeve – den anden uge

Som den første uge langsomt randt ud og jeg havde det bedre og bedre, tænkte jeg, at sådan Bjarne, så klarede du det, men bum…..

Nedtur igen igen

Da uge 2 begyndte, måtte jeg begynde at spise moset mad. Det havde jeg set frem til, for det måtte da være optur at gå fra kun at måtte drikke til at måtte spise lidt mere fyldigt mad, Men nej. Så simpelt er det heller ikke. Bare det at maven pludselig havde mere at arbejde med, gjorde nas. Det virkede som noget simpelt og som fremskridt, men først torsdag følte jeg, at maven var tunet ind på moset mad. Det var underligt pludselig at føle sig mæt efter en lille portion og spiste jeg en teskefuld for meget blev jeg prompte straffet med små mavekramper og kvalme.

På trods af små mavekramper og kvalme i forbindelse med måltiderne kunne jeg dog også mærke fremskridtene. Der kom lidt mere energi i kroppen.

Til gengæld opstod et nyt problem. At døje med forstoppelse er bare så langt fra hvad jeg har været vant til. Jeg fik fjernet galdeblæren for 15 år siden og har siden vel sådan i snit besøgt toilettet med en stor omgang ca. 2 gange om dagen. Nu havde jeg ikke været på toilettet længe og onsdag begyndte det at gøre ondt, men først torsdag måtte jeg bøje mig og tage på apoteket og hente Microlax. Puha hvor det var godt at få det ud også selv om det gjorde ondt. Det var ugens absolutte lavpunkt at døje så meget med forstoppelse. Men samtidig vidste jeg jo godt risikoen var til stede. Jeg havde bare ikke troet jeg blev ramt – min historik in mente.

Kroppen

I løbet af ugen døjede jeg egentlig kun med forstoppelsen og så klipsene. Som ugen gik, groede de pænere og pænere sammen, men også tættere og tættere rundt om klipsene, så kløen blev næsten uudholdeligt.

Heldigvis havde jeg en tid hos lægen fredag til at få klippet klipsene af. Jeg havde fået en specialsaks med fra Aleris-Hamlet.

Og wow hvor var det godt at få dem af. Det sved lidt at få dem klippet i modsætning til at få taget tråde, men jeg synes egentlig det er endt meget godt.

Nu begynder helingsprocessen så for alvor og jeg skal lade være med at klø i arrene, men mon ikke lidt god fed creme kan hjælpe.

Nå ja – så er det jo stadig en del af helingen at få gået nogle ture og jeg er egentlig ok tilfreds med ugen. Jeg var ikke så aktiv de første dage i ugen, fordi jeg ikke var helt på toppen med den mosede mad og så fordi der var stiv frost uden for, men fra torsdag og ugen ud blev det i snit godt 8.500 skridt. Lørdag og søndag var jeg endda kun 400-500 skridt fra de magiske 10.000

Maden

Som sagt blev det til mos og grød i denne uge for jeg skal stadig passe på min nye mave.

I denne uge kom jeg også væk fra den rigide én gang i timen plan og det var meget lækkert.

Det er dog stadig tynd kost og havde jeg ikke mine Cocio One var det blevet kedeligt.

Men det var skønt endelig at begynde at få mad, der smagte af noget. Jeg lavede nogle kødboller, som så blev moset og spist sammen med ærtepuré og kartoffelmos. Det bliver også en version der kan bruges fremover.

Det var en kunst at få kalorier nok i denne uge, men samtidig manglede jeg ikke rigtig noget. Føler mig hurtigt mæt og jeg bliver som nævnt lynhurtigt straffet hvis jeg spiser en teskefuld for meget. Det er god læring.

Da jeg nåede til søndag, mindede det om sidste uge. Denne gang var det bare ensformigt moset konsistens, der hængte mig ud af halsen og ikke proteindrikke. Men jeg kom gennem ugen og som i sidste uge, så er jeg søndag meget bedre end jeg var onsdag, selvom jeg stadig er træt.

Vægten i den anden uge

Tja det gik såmænd meget ok. Det blev til nye 3,2 kg frigivet og jeg har rundet 10,6 kg på to uger. Til gengæld har det heller ikke været solid skovmandskost, så mon ikke vægten får en noget roligere uge i næste uge. Det tror jeg næsten.

Et par fif fra ugen

Denne uges fif er helt ubetinget…. Hav noget afføringsmiddel klar, hvis det pludselig bliver nødvendigt. Det er absolut ikke sjovt med forstoppelse!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.