Gastric Sleeve – den tredje uge

Ganske som jeg kunne skrive i sidste uge fik  jeg det bedre og bedre mod slutningen af den anden uge og ganske som der kom en reaktion fra uge 1 til uge 2 så kom der også en reaktion fra uge 2 til uge 3.

Nok en nedtur

I uge 3 må man, når man er opereret på Aleris-Hamlet, begynde at spise enkelte måltider med nogenlunde normal mad. Det havde jeg virkeligt set frem til, for først en uge på flydende og så en uge på mos hørte ikke til på min favoritliste. Den første dag arbejdede maven som en besat for at håndtere mere fylde i maden og jeg døjede med små mavekramper og kvalme. Men allerede tirsdag syntes jeg det blev bedre og det føltes ok.

Til gengæld blev jeg så onsdag mindet om at jeg er i en læringsproces. Mine indbyggede vaner tager sommetider over, hvis jeg er optaget af noget andet end at spise, mens jeg spiser. Det skal jeg ikke være. Jeg kom simpelthen til at spise for hurtigt til frokosten og så fik jeg ondt med mavekramper, bøvsen og kvalme. Samtidig blev min krop som drænet og jeg endte faktisk med 3 timers pause i dagen fordi jeg var helt smadret. Jeg er sikker på, det nok er en fejl, jeg kommer til at begå igen, men nok ikke mange gange. For det var meget ubehageligt.

På trods af den episode kunne jeg for alvor mærke fremskridtene og jeg fik mere energi i kroppen. Det hænger helt sikkert sammen med at jeg nu fik mere energi fra maden end på ren væske og mos.

Billede: Kristijan Puljek, Pixabay.com

Til gengæld ramte ugens nedtur dobbelt op i forhold til den anden uge. Jeg lykkedes med lidt forstoppet afføring midt på ugen, men i løbet af søndagen kunne jeg mærke at det blev værre og værre. Jeg havde ikke flere Microlax og blev ved med at udskyde problemet og tænkte, at det kunne jeg løse mandag morgen. Men sådan gik det ikke.

Søndag nåede jeg på apoteket ti minutter før de lukkede til midnat. Og så tænkte jeg – så nu er den klaret. Første skud…. 20 minutters venten – lidt fremskridt. Andet skud og nye 20 minutters venten – mere fremskridt, men jeg var bare slet ikke i mål. Blev i tvivl om, om jeg måtte skyde en tredje gang, så ringede til vagtlægen og fik go. Så var der passage.

Ja ja jeg ved godt det ikke er det mest lækre emne, men det har ubetinget været det der har pint mig mest i de første 3 uger. Jeg er så spændt på hvordan det går i næste uge.

Kroppen

I løbet af ugen døjede jeg egentlig kun med forstoppelsen og den ene gang jeg spiste for hurtigt. Sårene heler fint og alt er godt.

Jeg fik gået lidt i ugen og nåede over 10.000 skridt to dage. Jeg prøver at mærke efter og lade være med at presse mig selv. Den ene dag gik jeg en tur på 5 km og det blev lidt for meget for mig. Jeg ved jo det kommer igen så lige nu skal det også være til at holde ud. Jeg vil simpelthen undgå at overbelaste mig selv, selvom jeg måske godt kunne presse mere på.

Maden

Det var dejligt at begynde at spise lidt fast føde igen. Det havde jeg savnet rigtig meget. Utroligt hvor meget sådan en lille ting kan blive til en mangeltilstand. Måske fordi jeg vidste at jeg ikke måtte spise almindeligt og derfor savnede det endnu mere.

Min kostplan er nu sat op så den minder om det, der er min fremtidige spiseplan – nemlig 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider.

Jeg kan konstatere at jeg skal følge anbefalingerne og gå efter proteinerne for det er ikke meget jeg kan spise. 

Så jeg bruger stadig proteintilskud i form af proteindrikke. Det er ikke min favorit, men jeg ved at kroppen har brug for det, så det må være sådan det er.

Selvom det på planen ser ud til, at der er rimelig meget frihed til at gøre som jeg vil tidsmæssigt, så kan jeg bare konstatere at min mini-mave sådan set lever sit liv uafhængigt af kostplaner. Jeg føler ingen sult, men kan til gengæld får lidt murren i maven hvis jeg glemmer at spise. Så jeg øver mig på at spise på faste tider, hvor det passer kroppen.

Det var i øvrigt en fornøjelse at spise det første stykke knækbrød med ost mandag formiddag.

For slet ikke at tale om det dejlige stykke laks jeg fik en aften. 

Til gengæld tror jeg ikke pasta og jeg bliver gode venner. Forestil dig at tygge på pasta 20-25 gange – det bliver klægt og melet. Men laksen og blomkålen – uhm

Tallerkenen her er i øvrigt kun en dessert-tallerken og jeg kunne slet ikke spise alle pastaerne. En virkelig mærkværdig oplevelse, men superskønt endeligt at få god mad

Da jeg nåede til søndag var jeg i bedre madhumør end sidste søndag men trængte nu alligevel til helt almindeligt mad. Det kan jeg så begynde på i næste uge.

Jeg registrerer i øvrigt alt min mad i app’en MyFitnessPal, for jeg vil have styr på, at jeg netop når i mål med både kalorier og proteiner. Det kan godt være lidt omstændeligt, men her i starten er det i hvert fald vigtigt. Så må jeg se senere hen om det stadig er afgørende.

Vægten den tredje uge

Det blev til et lille vægttab i denne uge på 700 gram men det er mere end godkendt. Jeg tænker at jeg efter 2 uger har trukket stort set alt væske ud af kroppen og nu begynder en kortere genopbygning inden vægttabet stille og roligt fortsætter. Jeg er på 11,3 kg, der er blevet frigivet. Det er bestemt ok.

Et par fif fra uge 3

Denne uges fif er helt ubetinget…. Hav noget afføringsmiddel klar, hvis det pludselig skulle blive nødvendigt. Det er absolut ikke sjovt med forstoppelse!!! Nåeh det var det jeg skrev i sidste uge… Dumt så ikke at huske det selv.

Men ugens bonustip er nu heller ikke at foragte.  SPIS LANGSOMT når du har en ny mini-mave. 

Seriøst altså – SPIS LANGSOMT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.