Klinisk diætist Mette Bie, Aleris-Hamlet Hospitaler del 1

Er du som jeg ramt af svær overvægt? Kender du en, der er? Arbejder du i sundhedsvæsenet eller vil du bare gerne vide mere om vægttab og velvære? Bliv klogere sammen med mig, når jeg taler med Klinisk diætist Mette Bie, Aleris-Hamlet Hospitaler.

Maden er en kulturel vigtig del for os. Så ud over at vi bruger mad som brændstof, så bruger vi også mad i vores samvær med andre. Det betyder at mad fylder meget i mange menneskers liv og ikke mindst i livet for mennesker, der lever med svær overvægt. Ikke kun fordi vi har brug for flere kalorier end folk uden overvægt, men også fordi mange af os har en historie med mad som trøst på den ene eller anden måde.

Derfor taler vi om det, som alle med for mange kilo på kroppen har prøvet – nemlig slankekure. Jeg har selv tabt mig et utal af gange og altid taget det hele på igen, når jeg stoppede kuren. Jeg har i dag lært, at der er et hav af årsager som jeg ikke selv kan bekæmpe, men jeg har stadig brug for en sund varieret kost.

Mette kommer med lidt tips til fokus i en god kost og fortæller om det fysiologiske madur.
Når Mette møder patienterne, er der ofte noget der går igen fra patient til patient. Det handler om den skyld og den skam mange af os bærer rundt på. Vi er nudget til at tro, at det kun er vores egen skyld, at vi ikke kan holde et vægttab. Selvfølgelig har jeg selv spist kalorierne – ingen har tvunget mig. Men når først man har været svært overvægtig, så er der så mange faktorer i spil, der forhindrer et varigt vægttab.

Vi når også omkring hvorfor det er en god ide at tabe sig, hvis man skal have en fedmeoperation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.