Psykolog Maja Humle, Aleris-Hamlet Hospitaler

I dette taler Psykolog Maja Humle og jeg blandt andet om en af de allervigtigste emner i forhold til svær overvægt – nemlig koblingen mellem mad og følelser. Mad er linket til rigtig mange følelser og fra mig selv var mad en vigtig del af det at stresse af og få ro på. Jeg er sikker på at mange lyttere kender det samme.

Men hvordan får vi gjort mad til bare at være brændstof? Hvorfor er mad i det hele taget så vigtigt når vi ser på det med psykologens briller? Det vil vi komme forbi i dagens afsnit.

Vi taler også om et af de rigtig svære emner, der desværre fylder meget for mange der er ramt af svær overvægt. Skyld og skam. Jeg har selv døjet med både skyld og skam og jeg ved jeg langt fra er alene. Men hvordan arbejder vi med det, sådan at vi stopper med at stigmatisere os selv. Jeg blev f.eks. selv væk fra arrangementer og sammenkomster for jeg forventede at blive stigmatiseret. Det har betydet at jeg sikkert er gået glip af gode oplevelser, men jeg havde bare ikke andre løsninger til at håndtere skyld og skam.

Du kan som sædvanlig lytte til podcasten på linket her eller på din yndlingspodcastafspiller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder én gang om måneden

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Du vil få nyheder, modtage tilbud, information om nye produkter og services, invitationer til webinarer /foredrag og meget mere.